Wie is Edith?

Wie ben ik?

Mijn naam is Edith van Bijleveld (1964). Ik woon samen, samen met Ruud en heb 3 prachtige kinderen mogen grootbrengen, die nu volwassen zijn en op zichzelf wonen. Ik woon in Nieuw-Weerdinge Drenthe, na 53 jaar in ’t Gooi te hebben gewoond. Werken met mensen is mijn passie.

Ik ben ruim 36 jaar werkzaam geweest binnen de thuiszorg in verschillende functies, waaronder leidinggevende, manager en coach voor vele verpleegkundigen en verzorgenden. Functies met veel uitdagingen en een hoge werkdruk. Nu… ben ik mijn leven pas echt gaan leven, oftewel Life Changing.

Eerste signalen

Ik herinner mij dat ik regelmatig droomde dat ik in een auto zat waarvan de remmen het niet deden. Ik trapte op de remmen, maar de auto wilde gewoon niet stoppen. Achteraf gezien een prachtig signaal, maar daar lette ik totaal niet op.
In 2010 werd mijn man ernstig ziek, een reorganisatie op mijn werk kwam voorbij waar ik mijn weg niet in kon vinden en ik ging gewoon door. Niets aan de hand, ik had alles onder controle, tenminste, dat dacht ik… totdat mijn lichaam stop zei. Wat kleine ontstekingen zaten mij in de weg, diabetes type2 was geboren en op de loer lag een burn-out. Een futiliteit maakte in een klap alles duidelijk;  ik leefde mijn eigen leven niet, maar liet het liggen.

Herstellend van een longontsteking en de burn-out besloot ik dat het anders moest; mijn werkgever en ik besloten samen om het dienstverband te beëindigen. Ik weet nog hoe dit voelde… het bruiste in mijn hele lijf van opluchting. De wereld was een grote krachtige zon, zo heerlijk, ik voelde de energie weer komen.

Wake-up call

De longontsteking die was gediagnostiseerd was de wake-up call! Van mijn huisarts moest ik verplicht twee weken thuis blijven om te herstellen en daar had ik natuurlijk geen tijd voor! Ik was nodig, voelde mijzelf verantwoordelijk voor iedereen (behalve voor mezelf) en het bedrijf kon toch niet zonder mij?

Na twee weken ging het niet beter en na een goed gesprek werd mij duidelijk dat ik veel te lang was doorgegaan, te weinig naar mijn lichaam had geluisterd en te veel had weggegeven. En dan opeens… zit je thuis! Oververmoeid, overspannen; Burn(ed)-out! Ik kon er niet meer omheen en voelde mij ziek, futloos en ik had gewoon geen energie meer!

Het was tijd om mijn leven serieus anders te gaan leven en voor mezelf te gaan zorgen. Ik kreeg hulp van een hele fijne coach waardoor ik vele inzichten heb gekregen in mezelf en praktische dingen heb geleerd om bij mezelf te blijven.

Het medicijn

Tijdens deze periode ben ik de opleiding tot Stress-Counselor gaan volgen. Mede hierdoor heb ik geleerd om te luisteren naar de signalen van het lichaam, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en andere serieuze klachten. Ik heb geleerd dat emoties functioneel kunnen zijn in plaats van lastige afleiders die ik de baas moet blijven.

Mijn fysieke conditie heb ik versterkt door rustig te gaan bewegen en goede, pure, voeding te eten. Ik voelde de energie weer toenemen en ben de opleidingen Vernieuwend Coachen en Hormoonfactortrainer (wat doet voedsel met je lichaam als het gaat om de hormonen, zodat je lichaam weer in balans komt) gaan volgen. Ik kan met mijn opgedane kennis en ervaringen een bijdrage leveren bij anderen, in hun weg naar geluk en goede gezondheid. Zodat een ieder weer stevig en positief in het leven staat. Inmiddels ben ik vele kilo’s lichter, genezen van mijn diabetes, heb ik mijn leven in ’t Gooi vaarwel gezegd en heb een prachtige woonboerderij gekocht. Ik leef!

Iets voor jou? Neem dan (vrijblijvend) contact met mij op.